تویوتا چه بود و چه شد؟

کیچیرو تویودا، شخصی بود که در سال ۱۹۳۷، تاسیس این برند محبوب را کلید زد. در واقع تویودا بخشی از کسب و کار پدرش را که در ابتدا «صنایع تویوتا» نام داشت و مانند سوزوکی در زمینه بافندگی فعالیت می‌کرد را به یک خودروسازی تبدیل کرد. جالب است بدانید که اولین محصول این برند در واقع در سال ۱۹۳۴ و سه سال پیش از حیات برند تویوتای فعلی تولید شد. این محصول، موتور تیپ A نام داشت. از این رو اولین ماشین‌هایی که در این کسب و کار کوچک تولید شدند یک خودروی سواری به نام A1 و یک کامیون به نام G1 بود. پس از گذشت یک سال، تولید مدل AA به پایان رسید و به عنوان خودرویی که از فورد (Ford) یا ماشین‌های جنرال موتور (General Motors) ارزان‌تر بود، به بازار ارائه شد. در سال 1937، این کمپانی نوپا به عنوان یک برند مستقل از کسب و کار اولیه پدری، شروع به فعالیت کرد. دولت ژاپن با ممنوع کردن واردات خودرو از کمپانی‌هایی مثل فورد و جنرال موتور، از برند تویوتا حمایت کرد. مدل‌های اولیه تویوتا ، تا حد زیادی به داج پاور واگن (Dodge Power Wagon) و شورولت (Chevrolet) شباهت دارند. گرچه در حال حاضر این برند به به عنوان یک شرکت خودروسازی قدر شناخته می‌شود، اما هنوز در زمینه پارچه و ساخت ماشین‌های بافندگی اتوماتیک نیز فعالیت دارد.

در دوران جنگ جهانی دوم، این کمپانی مانند هر کشور دیگری به کشور و ارتش خود وفادار بود و تمامی منابع خود را صرف ساخت کامیون برای ارتش امپراطوری ژاپن کرد. به دلیل کمبود منابع، این کامیون‌ها تا حد امکان بسیار ساده طراحی و تولید میشدند. به طور مثال ، این کامیون‌ها تنها یک چراغ جلو داشتند ، آن هم دقیقا در نقطه مرکزی ؛ درست مدت کوتاهی پس از پایان جنگ ، کارخانه تویوتا توسط متحدین بمب باران شد.

پس از پایان جنگ، این کشور از لحاظ اقتصادی وارد دوران بسیار دشواری شد. تویوتا به تولید تایپوپت SA (Typopet SA) فعالیت خود را مجددا از سر گرفت. این محصول متعلق به سال ۱۹۴۷ است که پس از گذشت دو سال، این کمپانی آسیب دیده تا مرکز ورشکستگی رسید، اما توانست به وام گرفتن از بانک دوباره روی پای خود بایستد. پس از گذشت چند سال و افت و خیزهای مجدد، این شرکت توانست با  گرفتن سفارش  از ایالت متحده آمریکا که به ۵ هزار کامیون برای جنگ کره نیاز داشت، دوباره قدرت خود را باز یابد.

شروع موفقیت‌های روزافزون این کمپانی از دهه ۸۰ میلادی بود که اولین جایزه کنترل کیفیتی خود را دریافت کرد و بعد از آن در بسیاری از نمایشگاه‌های خودرویی حضور داشت. از دهه ۹۰ میلادی، تویوتا دستی به سر و روی خط تولید خود کشید و با اضافه کردن مدل‌های لوکس و ماشین‌های بزرگ‌تر، مثل پیک‌آپ‌های بزرگ و شاسی بلندهای جذاب، تنوع زیادی در محصولات خود به وجود آورد. تیم تویوتا در اروپا عملکرد بسیار مناسبی داشت و با راه اندازی تشکیلات جدید، در این بازار این قاره ماندگار شد. در سال ۲۰۱۸، این شرکت اعلام کرد که قصد دارد مبلغی معادل ۵۰۰ میلیون دلار در زمینه خودران‌های کمپانی اوبر، سرمایه گذاری کند.

جدید ترین ها

مقالات مشابه